Consult de nutritie personalizat, stil de viata sanatos

Tot mai multe persoane supraponderale/obeze isi doresc sa slabeasca. Dar cum? Cu eforturi mici, sa manance cat si ce vor, si intr- un timp scurt. Oare este bine pentru organim o slabire brusca intr-un timp scurt? Citind articolul pana la sfarsit veti afla raspunsul.

Inaintea inceperii unei cure de slabire este important sa vi se efectueze un consult medical si sa efectuati un set de investiatii medicale.

Primul pas pe  care trebuie sa-l faceti este sa invatati ce inseamna o alimentatie sanatoasa. Pentru o mare parte dintre persoanele supraponderale/obeze simpla corectare a obiceiurilor alimentare, asociata cu cresterea activitatii fizice, duce la scadere ponderala. Reducerea grasimilor, carbohidratilor, a bauturilor alcoolice si a excesului de sare trebuie intodeanuna recomandate. Reducerea aportului caloric prin scaderea/normalizarea portiilor de mancare, cresterea aportului de alimente bogate in fibre alimentare, minime modificari gastrotehnice sunt de multe ori suficiente pentru scaderea/mentinerea greutatii corporale dorite.

 Optimizarea stilului de viata este esential in reusita programelor de scadere ponderala. In acest sens, este necesara promovarea ideii de alimentatie de baza sanatoasa, alimentatie pe care trebuie sa o urmeze intreaga familie. Sansa mare de reusita apare atunci cand medicul tine cont, in recomandarile pe care le face, de preferintele alimentare ale pacientului, de apartenenta religioasa, precum si de posibilitatile financiare ale acestuia.

Scaderea brusca in greutate poate avea efecte negative asupra organismului,  cum ar fi: litiaza biliara, aparitia atacului  de guta, hipoglicemii, aritmii cardiace severe, deficiente nutritionale severe(vitamine, minerale), etc.

Daca doriti sa scadeti in greutate treptat, fara a produce dezechilibre la nivelului intregului organism, sau sa invatati sa aveti un stil de viata sanatos va asteptam la Policlinica ASTRA.

Dr Arcomita Doina, medic specialist medicina interna si medic rezident diabet zaharat, nutritie si boli metabolice, ofera consultatii de nutritie personalizate:

Consult initial:  190 RON – durata consult 60 min

 Control: 110 RON – durata 30 min

Pachet( consultul initial+ 2 controale) –  370 RON,

 

Scroll to top